Rapportages

Lees meer

Wat zijn assurance rapportages?

Met assurance rapportages krijgen klanten éénvoudig inzicht in de beheersing van de processen die aan jouw organisatie zijn uitbesteed.

Met een assurance rapportage kan je organisatie aan klanten en eventuele andere belanghebbenden aantonen dat de beheersing van de bedrijfsprocessen op orde is. Vaak gaat het hierbij om de processen die door klanten aan jou organisatie zijn uitbesteed. Denk hierbij aan het ontwikkelen, hosten en ondersteunen van een softwarepakket tot aan het uitvoeren van (financiële) zakelijke dienstverlening.

Voorafgaand aan de start van een implementatietraject moeten er een aantal keuzes worden gemaakt. Zo is de aard van het uitbestede proces (financieel of niet financieel) een belangrijke overweging bij het selecteren van de juiste auditstandaard. Daarnaast moet er een keuze worden gemaakt tussen het afgeven van een type 1 of een type 2 verklaring. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes.

Wat is het verschil met certificeringen
Een certificering is een bewijs dat je voldoet aan één of meerdere standaarden zoals ISO27001 of ISO9001, meestal wordt deze certificering afgegeven op basis van een audit op een vastgesteld moment en met een beperkte steekproef.

In het geval van een assurance rapportage is er meestal sprake van een raamwerk van beheersmaatregelen dat door de organisatie zelf is bepaald. Dit raamwerk wordt door de een onafhankelijke accountant getoetst conform de gekozen auditstandaard. Voorbeeld van auditstandaarden zijn ISAE3402 en ISAE3000.

Toegevoegde waarde

  • Een pragmatisch raamwerk passend bij de klantbehoefte
  • Ontzorgd vanaf de opzet tot aan het audit proces
  • Eenvoudig combineren met bestaande certificeringen
  • Jarenlange ervaring bij assurance trajecten

Joost. Weet alles van assurance rapportages

Wil je aan de slag met de opzet van een assurance raamwerk of een audit traject starten? Joost informeert je graag over de mogelijkheden.

Joost Ankersmid

Specialist informatiebeveiliging

085 – 06 03 363

Testimonial All Solutions

IPA helpt ons pragmatisch de juiste certificaten te behalen, te hanteren en te behouden.

Jan van Wijngaarden - AllSolutions

IPA werkt al meer dan 25 jaar samen met AllSolutions en begeleidt het bedrijf op het gebied van Informatiebeveiliging (ISO27001) en onafhankelijke accountantsverklaringen op het gebied van informatiebeveiligingsmaatregelen (ISAE3402).

30 jaar ervaring

Sinds 1991. 30 jaar ervaring in huis

Specialist in informatiebeveiliging

Specialist in informatiebeveiliging

Nuchtere bedrijfskundige benadering

Nuchtere bedrijfskundige benadering

2