TISAX

Wat is het? Waarom
is het belangrijk?

Lees meer

TISAX is een consistente, gestandaardiseerde aanpak van informatiebeveiliging voor de Europese automobielindustrie en biedt een gemeenschappelijk evaluatiemechanisme voor professionele uitwisselingen van data.

Daarnaast heeft Trusted Information Security Assessment Exchange, afgekort TISAX, als uitgangspunt dat er zowel op kosten als op tijd gespaard wordt in de gegevensuitwisseling tussen fabrikanten en leveranciers. Fabrikanten die gebruik maken van de TISAX-standaard zijn Audi, BMW, Mercedes, Porsche en Volkswagen. Leveranciers die gebruik maken van de TISAX-standaard zijn Bertrand, Bosch, Continental en Magna Steyr.

Waarom TISAX?
Als fabrikant of leverancier van de automobielindustrie moet je voldoen aan hogeĀ  klanteisen. De TISAX wordt erkend binnen de hele industrie en daardoor wordt het vernieuwen van bestaande leveranciersrelaties eenvoudiger gemaakt. Daarnaast behoren dubbele en meerdere testen tot het verleden en bespaar je tijd en geld.

Resultaat TISAX

  • Tijdsbesparing en geldbesparing
  • Gestandaardiseerde uniforme informatiebeveiliging
  • Erkenning hoogwaardige informatiebeveiliging
  • Voldoen aan internationale standaard automobiel industrie

Joost. Weet alles van informatiebeveiliging

Wil je aan de slag met het toepassen van TISAX of een certificeringstraject starten? Joost informeert je graag over de mogelijkheden.

Joost Ankersmid

Specialist informatiebeveiliging

085 – 06 03 363

IPA Bedrijfsmanagement

Maakt complexe zaken behapbaar.

Erik van Noort - Croonwolter&dros

Meerdere afdelingen binnen Croonwolter&dros zijn op een minimalistische en no-nonsense manier succesvol begeleid in het behalen van diverse certificeringen.

30 jaar ervaring

Sinds 1991. 30 jaar ervaring in huis

Specialist in informatiebeveiliging

Specialist in informatiebeveiliging

Nuchtere bedrijfskundige benadering

Nuchtere bedrijfskundige benadering

2