IPA Bedrijfsmanagement
IPA Bedrijfsmanagement

Over IPA

Het ontstaan

In april 1991 besloot Paul Ankersmid om zijn ervaring als software engineer en kwaliteitsmanager in te zetten in zijn eigen adviesbureau, dit leidde tot de oprichting van CHAP Consultancy. Het begeleiden van veranderprocessen is al sinds jaar en dag het specialisme van Paul als senior adviseur. Het bedrijf heeft in de loop der jaren verschillende samenwerkingsverbanden gekend waaruit het huidige IPA Bedrijfsmanagement is ontstaan.

De nuchtere kijk op de zaak

Op grond van kennis van kwaliteitssystemen in het algemeen heeft IPA menig bedrijf begeleid in het behalen van een ISO9001 certificaat. De uitdaging daarbij is in al die jaren geweest om het stoffige en bureaucratische imago van kwaliteitsbeheersing te niet te doen. De geïmplementeerde managementsystemen kunnen het beste worden getypeerd als minimalistisch, no nonsense en pragmatisch. Hierbij is het van groot belang dat de kennis van het vakgebied binnen het bedrijf door de medewerkers zelf is ingebracht en in workshops is gecombineerd met beheersmaatregelen die voor het halen van een certificaat noodzakelijk zijn. Een gezonde dosis “boeren” verstand is de basis voor een gedegen bedrijfsanalyse, adviezen op gebied van efficiency verbetering, automatisering en beheersing.

Informatiebeveiliging en automatisering

Anno 2015 is zoon Joost Ankersmid aangeschoven als kersvers afgestudeerde Technisch Bedrijfskundige. Tijdens zijn studie heeft hij expertise opgebouwd op het vlak van informatievoorzieningen en automatisering als onderdeel van de bedrijfsprocessen. Dit bleek een goede basis voor gedegen advies op het gebied van informatiebeveiliging en de selectie van automatiseringsoplossingen.

IPA bedrijfsmangement