Over IPA

Lees meer

Het ontstaan

In april 1991 besloot Paul Ankersmid om zijn ervaring als software engineer en kwaliteitsmanager in te zetten in zijn eigen adviesbureau, dit leidde tot de oprichting van CHAP Consultancy.

Het begeleiden van veranderprocessen is sinds jaar en dag het specialisme van Paul als senior adviseur. Het bedrijf heeft in de loop der jaren verschillende samenwerkingsverbanden gekend waaruit IPA Bedrijfsmanagement is ontstaan.

De nuchtere kijk op de zaak
Met haar expertise van kwaliteitssystemen heeft IPA diverse organisaties begeleid in het behalen en borgen van een ISO9001 certificaat.

Onze geïmplementeerde managementsystemen worden getypeerd als minimalistisch, no-nonsense en pragmatisch. Van groot belang is dat de kennis van het vakgebied binnen de organisatie door de medewerkers zelf is ingebracht en via workshops is gecombineerd met beheersmaatregelen die voor het halen van een certificaat noodzakelijk zijn. Een gezonde dosis “boeren” verstand is de basis voor een gedegen bedrijfsanalyse, adviezen op gebied van efficiency verbetering, automatisering en beheersing.

Informatiebeveiliging en automatisering
Anno 2015 is zoon Joost Ankersmid aangeschoven als kersvers afgestudeerde Technisch Bedrijfskundige. Tijdens zijn studie heeft hij expertise opgebouwd over informatievoorzieningen en automatisering als onderdeel van de bedrijfsprocessen. Dit bleek een goede basis voor gedegen advies op het gebied van informatiebeveiliging en de selectie van automatiseringsoplossingen.

Tijdlijn

1991

Chap Consultancy was vanaf 1 april 1991 een onderdeel van de Change Partners Group.

1997

Op 1 oktober 1997 is de stap gemaakt naar IPA, een samenwerking met Martin Boulonois en werd zijn familiewapen omgetoverd tot het bedrijfslogo van IPA.

2015

Informatiebeveiliging en automatisering worden een belangrijk speerpunt met de komst van Joost Ankersmid.

2018

IPA ontwikkelt eigen gereedschap ControlBee voor de beheersing van bedrijfsprocessen.

2021

30 jaar IPA wordt in een nieuw fris en toekomstbestendig jasje gestoken, klaar voor de toekomst en met trotse terugblik op afgelopen 30 jaar!

Onze expertise

Hier worden we door onze klanten
het meeste voor gevraagd:

Informatie-
beveiliging

Het identificeren en beheersen van risico’s binnen de informatievoorziening is voor de continuïteit van je organisatie een groot belang. Integratie van ISO27001 en ISAE3402 ondersteunt dit.

Bedrijfs-
management

Het effectief beheersen en constant verbeteren van bedrijfsprocessen maakt organisaties succesvol. Certificeringstrajecten zoals ISO9001 en ISO14001 faciliteren dit optimaal.

Staat jouw vraag er niet bij?

Bekijk hier alle expertises
Bekijk wat we doen

2