Steeds hogere prioriteit: investeren in IT-beveiliging

Steeds meer bedrijven investeren in IT-beveiliging. Alleen dit jaar wordt gemiddeld 26 procent van het IT-bedrijfsbudget besteed aan de aanpak voor bescherming van bedrijfsgegevens. Digitale transformatie trajecten lijden onder de vrees voor steeds hogere kosten ter bescherming van data die niet op straat moet belanden. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab (Bron).

Sinds dit jaar komt de investering in IT-bedrijfsbeveiliging steeds meer in balans met de impact van cyberbeveiliging op bedrijfsresultaten, bedrijven lijken zich meer en meer te realiseren wat de risico’s zijn: datalekken worden namelijk steeds kostbaarder met een grote impact voor de organisatie. Zo blijkt uit cijfers van Kaspersky Lab dat de onkosten van een datalek in het MKB inmiddels zijn opgelopen tot gemiddeld 120.000 dollar. Dat is 36 procent meer dan de gemiddelde kosten in 2017 (88.000 dollar). Voor grote ondernemingen is de stijging 24 procent. De gemiddelde financiële impact van een datalek is in dat segment gestegen tot 1,23 miljoen dollar.

Heeft u vragen over IT-beveiliging en de maatregelen die u kan treffen om te zorgen dat uw data in goede handen blijft? IPA Management kan hiermee helpen! Op basis van een risicoanalyse adviseren wij u over de juiste stappen, zodat uw investering in IT-beveiliging zo effectief mogelijk is en er geen onnodige maatregelen worden ingevoerd.

Terug naar blog-overzicht

2