IPA Bedrijfsmanagement
IPA Bedrijfsmanagement

TISAX

Wat is TISAX?

Trusted Information Security Assessment Exchange (TISAX) is een consistente, gestandaardiseerde aanpak van informatiebeveiliging voor de Europese automobielindustrie en biedt een gemeenschappelijk evaluatiemechanisme voor professionele uitwisselingen van data. Daarnaast heeft TISAX als uitgangspunt dat er zowel op kosten als op tijd gespaard wordt in de gegevensuitwisseling tussen fabrikanten en leveranciers. Fabrikanten die gebruik maken van de TISAX-standaard zijn Audi, BMW, Mercedes, Porsche en Volkswagen. Leveranciers die gebruik maken van de TISAX-standaard zijn Bertrand, Bosch, Continental en Magna Steyr.

Waarom TISAX?

Als fabrikant of leverancier van de automobielindustrie moet je voldoen aan de hoge eisen van de klant. De TISAX wordt erkend binnen de hele industrie en daardoor wordt het vernieuwen van bestaande leveranciersrelaties eenvoudiger gemaakt. Daarnaast behoren dubbele en meerdere testen tot het verleden en bespaar je tijd en geld. 

Meer weten over de voordelen van TISAX en hoe IPA u kan helpen bij het certificeringstraject? Wij vertellen u er graag meer over.

IPA bedrijfsmangement